miercuri, 22 iulie 2020

Activistul Chivu: "aș merge pe mâna profesorului Chițac în aceste alegeri locale..."



Alegerile locale bat la ușă, iar orașul port are din păcate puțini oameni implicați în socieatate care ar putea exprima o opinie despre situația actuală, deoarece despre multe ziare se știe deja că sunt nășite de politicieni "de vârf".

Dintre puținii activiști ai orașului, Andrei Chivu a exprimat recent un punct vedere despre alegerile locale, punct de vedere dezbătut deja zilele trecute pe unul din pricipalele grupuri locale de știri. Reiterăm mai jos opinia arhitectului activist ONG-ist:

"Părerea mea este că trebuie să mergem pe mâna profesorului Chițac în această campanie...

Urmăresc scena politică a Constanței de cinci ani cu mare atenție, am interacționat cu majoritatea candidaților nu doar la nivel empatic, ci mai ales la nivel teoretic provocându-i la discuție pe teme de administrare a teritoriului, acolo unde profesia mea mă ajută să identific problemele și posibilele lor rezolvări pentru oraș.

Despre Făgădău nu cred că mai este mare lucru de spus, este un cancer pentru orașul port plin de bube, plin de blocuri gri, parcuri lipsă, clădiri isotrice ruină, ce asfaltează el este doar un tratament disperat cu citostatice pentru orașul cangrenos.

Stelian a făcut treaba bună în parlament, dar adminstrativ are zero experiență și cred că și zero înclinație, nu cred că este în stare nici să organizeze trei muncitori să schimbe o chiuvetă și un șifonier la el acasă, are o echipă foarte slabă, oameni de rând care strâng semnături pe stradă, nu are profesioniști de anvergură în cerc, i-a dat pe toți afară sau i-a ținut la distanță să nu-i afecteze ego-ul lui plăpând probabil, are un cerc de aserviți, nu a știut să profite atunci când Chițac era căzut în sondaje și el pe val, a pierdut capital alianța lor penibilă "a dreptei" alături de un țărănist care miroase rău a naftalină politică și un pmp-ist care a stat slugă la poarta PSD-ului ultimii ani.

Chițac are experiență administrativă, a condus de pe cea mai înaltă funcție academia, spiritul militar poate nu l-a pătruns prea tare, dar l-a inspirat cu siguranță, avea în cercul dânsului prezentat acum patru ani cadre universitare și antreprenori de anvergură, ceea ce are nevoie orașul, înțelepciune și capacitate administrativă. Pentru ce este Constanța acum, Chițac este o "super ofertă"... din păcate suntem prea fraieri să ne dăm seama, chiar și eu m-am aprins cam tare de câteva ori, are ceva în comun cu Johannis, nu-i place bâlciul și astfel imaginea lui este ușor de turtit de către unii adversari politici... ca și în cazul lui Johannis, Chițac are nevoie de un sprijin important din partea societății civile, o mobilizare mai mare la vot cel puțin

Despre relația dânsului cu gsp-ul, eu chiar sper că este "omul lui Comănescu", deorece într-o companie așa mare cum este GSP sunt cu siguranță mulți super manageri care știu ce înseamnă să organizeze echipe de specialiști pentru proiecte complicate, deci în plan managerial cercul Chițac are multe de învățat de la experiența GSP, nu are nevoie așa o mare companie de contracte publice, ei nu adună gunoi, ei lucrează cu cele mai sofisticate sisteme tehnologice probabil în industria lor petrolieră și a gazelor, bugetele publice sunt mărunțiș pentru ei, cine crede că GSP aspiră la contracte publice, este cel puțin naiv.

Intrăm în linie dreaptă și sper ca lucrurile să se limpezească în perspectiva alegerilor locale..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu